ECO

Duurzaamheid (sustainability), ecologisch verantwoord is een steeds meer geaccepteerd gegeven en wordt steeds breder door onze fabrikanten gebracht!

We kunnen inderdaad veel doen, om verstandiger om te gaan met natuurlijke hulpbronnen en meer maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen bij de productie van producten – door voorbeeldige milieu- en sociale normen vast te stellen in zowel onze rol als zakenpartner in onze eigen organisatie, als in het hele aanbod in de keten.

Daarom beschouwen we onze inspanningen op het gebied van duurzaamheid – waarvan een overzicht hieronder wordt weergegeven – als een investering in de toekomst en niet als een plicht die ons is opgelegd. Voor onze omgeving, onze partners en “last but not least”, voor onszelf.

En de lijst van duurzame fournituren wordt steeds uitgebreider!

De Bernardi voor de kleding industrie.

Onderstaande artikelen zijn GRS gecertificeerd, alle van recyclet polyester.

De Bernardi voor de verpakkings- en papieren tassen industrie.

Cellulose (papier) koord voor de verpakkingsindustrie, wat in eigen ververij in iedere kleur kan worden geverfd.

Knopf Schäfer is al jarenlang een voorloper, met het aanbieden van duurzame producten voor de mode industrie en gaat verder als dat.

Corozo, steennoot knopen worden door Knopf Schäfer klimaatneutraal geproduceerd en geverfd. En sinds Mei ’21 GOTS gecertificeerd (GOTS Aproved Additive) !!

MyZip, GRS gecertificeerde recyclet polyester ritsen, voor spiraal, bloktand en metalen tanden.

SRT hangers zijn gemaakt van 100% recyclet plastic. Op verzoek kunnen ook biologisch afbreekbare hangers worden gemaakt. Zie voor meer info de site

Texcart heeft ook voor AW 22/23 weer een nieuwe ECO collectie gebracht. Met “stone paper”, geweven labels van brandnetel garen, vegan leer en nog veel meer. Alles gecertificeerd:

Victor heeft zijn kleurkaart van New Life weer uitgebreid. New Life is een hoogwaardig gekleurd en gerecycled polyester garen.